function custom_excerpt_length( $length ) { return 20; } add_filter( 'excerpt_length', 'custom_excerpt_length', 999 );

Alla ombord!

- En introduktion till järnvägsbranschen

“Alla ombord!” är järnvägsutbildningen för dig som inte jobbar i spåret, men kommer i kontakt med branschen och känner att du saknar kunskap i hur den fungerar. Utbildningen varvar teori med spännande platsbesök. Bland annat kommer du få besöka Nässjös nya tågdepå och övningsanläggningen bakom Brinellgymnasiet. Du kommer även få testa att köra tågsimulator och möta några av branschens nyckelpersoner, som tekniker och lokförare.

Alla ombord! är en ny och unik utbildning som har utvecklats efter branschens önskemål. Nordic Infracenter står som ägare och har utformat den i samverkan med Euromaint, SJ Krösa, Krösatågssamverkan, Solberga station AB och Nässjöakademin.

 

Program

Dag 1 - 24 april 2024​

9.00-12.00 Järnvägens historia, nutid och framtid

Ta del av ett spännande och lärorikt första pass där du kommer få lära dig grunderna i järnvägens olika system, dess fascinerande historia, nutid och framtid. Föreläsarna från Solberga station AB kommer att gå igenom allt från ansvarsfördelning och lagar till hur olika delar av järnvägssystemet samverkar på ett dynamiskt sätt. Häng med när vi granskar myndigheters krav, förstår verksamhetsutövarens ansvar och ser hur det fördelas över olika delar av sektorn – allt från järnvägsföretag till infrastrukturförvaltare och underhållsorganisationer som ECM!

Plats: Nässjöakademins utbildningslokaler, Framtidsvägen 1, Nässjö.

12.00-13.00 Lunch på Träcentrum

13.00-16.00 Järnvägsanläggningar och yrkesroller

Välkommen ut till övningsanläggningen bakom Brinellgymnasiet! Här kommer Nässjöakademin gå igenom hur en järnvägsanläggning är uppbyggd och dess olika delar. Därefter kommer vi dyka ner i branschens olika yrkesgrupper. Särskilt fokuserar vi på livet som lokförare, där du som deltagare kommer få chansen att kliva in i förarhytten via akademins tågsimulator och ställa frågor till en erfaren lokförare.

Plats: Nässjöakademins utbildningslokaler, Framtidsvägen 1, Nässjö.

Dag 2 - 14 maj 2024

9.00-12.00 Att serva och underhålla tåg på en tågdepå 

Följ med in i Nässjös nya tågdepå! Euromaint kommer inte bara ge oss en rundtur inne på depån, utan även förklara hur depån fungerar och de komplexa processerna som håller tågen i toppskick. Du kommer få svar på frågor som: Vem har ansvar för reservdelar? Vad är High Value Components? Vad baseras ersättningen på? Vad händer om man inte kan åtgärda skador? Hur hanterar man förstörelse som graffiti, eller ännu värre, skador från påkörningar?

Plats: Nässjö tågdepå, följ Gölgatan och passera de gamla lokstallarna.

12.00-13.30 Lunch på Hotell Högland

13.30-16.00 En arbetsdag som tågvärd och trafikledare

Hur ser en arbetsdag ut för en tågvärd? Vad har de för arbetsuppgifter mer än att granska och sälja biljetter? Och vad gör egentligen en trafikledare och var sitter de?  SJ Krösa kommer berätta hur livet ser ut som tågvärd och trafikledare, och ge dig en djupare förståelse för de olika rollernas betydelse för att driva en smidig, säker och effektiv tågtrafik.

Plats: SJ Krösas kontor, Järnvägsgatan 9, Nässjö.

Målgrupp

Utbildningen vänder sig till dig som arbetar inom järnvägsbranschen eller som har arbetsuppgifter som kräver en viss järnvägskunskap.

Just vid det här utbildningstillfället måste du vara anställd hos någon av utbildningens medarrangörer för att få delta:

  • Euromaint
  • Krösatågssamverkan
  • SJ Krösa
  • Solberga station AB
  • Nässjöakademin
 

I höst öppnar vi upp utbildningen för alla. Håll utkik på vår hemsida!

 

Kostnad

Utbildning är kostnadsfri – ett erbjudande som inte kommer att upprepas. Vi bjuder dessutom på för- och eftermiddagsfika samt lunch. Så ta tillfället i akt och anmäl dig! 

 

Anmälan

Då vi ser ett stort intresse för utbildningen och har plats för max 15 deltagare, rekommenderar vi starkt att du anmäler dig så snart som möjligt.

Utbildningen är gratis, men vi tar ut en avgift vid utebliven närvaro.

Du kan överlåta din plats till en kollega om du själv får förhinder. Glöm inte att meddela Hans-Inge Almgren på hans-inge.almgren@nordicinfracenter.se om du överlåter din plats till en annan och se till att speciella kostönskemål följer med i mejlet.

Utbildningen är fullbokad.